miércoles, 8 de agosto de 2012

La torre-vigia de El Campello

El passat 4 d'agost vam fer una visita guiada a la Torre de la Illeta de El Campello, per a conèixer la seua història i les seues anècdotes. Vam començar prou puntuals, a les 9'30h perquè més tard hauria estat una errada. Encara que estava un poc nuvolós, quan va eixir el sol, vam comprendre perquè és el rei d'este racó de l'univers. Cremava de debò!


La Torre es va concloure en 1.557 i és un exemple del sistema de vigilància compost per torres circulars al llarg de tota la costa amb motiu de les contínues incursions de pirates berberiscos a les nostres terres. Es facilitava així la defensa d'una població dispersa i s'evitava que es convertiren en víctimes del pillatge i del saqueig. 


Vam pujar de cinc en cinc per esta escala de caragol, per tal d'entrar a l'interior de la Torre.



I ja en l'interior vam fer una foto a la porta d'entrada i pont d'accés. El mar al fons, encara que es veu tènuement, proporciona una sensació de profunditat i d'altura que realment no té. És a dir, no són torres que destaquen per la seua altura, sinó més aviat per la seua ubicació. 


Vistes des de la finestreta a l'interior de La Torre





Escala d'accés a la terrassa de La Torre






Cintia, representant de l'Oficina de Turisme de El Campello, ens va explicar en detall la història de La Torre i es va recrear també en anècdotes de paisatges propers.




Ens va agradar moltíssim la visita i des d'ací animem a tothom que vaja a conèixer este meravellós racó de la nostra terra.

Vista del nord de El Campello des de la Torre, amb el barrac d'Aigües al fons.
vista de la Illeta 
Port esportiu de El Campello


Mireu també la II part: La Illeta dels banyets de la Reina, de El Campello
---
C. Cano

2 comentarios:

  1. Una pena que el símbolo turístico de El Campello esté rodeado de cables, postes y más cables. A ver si el Ayuntamiento hace algo al respecto. Sería tan fácil...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. totalmente de acuerdo contigo, Justo. No hay manera de sacar unas fotos decentes sin que aparezcan por algún lado.
      Gracias por participar en este pequeño rincón. Saludos

      Eliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...