viernes, 17 de febrero de 2012

Un passeig per La Torre de les Maçanes, 05.02.12

Vam triar un bon dia per a veure La Torre de les Maçanes/Torremanzanas. Diumenge de matí. Dia de mercat, de bullícia de gent, de carnisseries obertes, de degustar productes de la terra. El poble sencer s'ofereix al visitant, per a gaudir de l'alegria de les seues gents i de la bellesa del seu paisatge.

El dia va començar tranquil, fins i tot asolellat; però molt fred, extraordinariament fred. I ens va a acabar com als mediterranis ens agrada, amb neu, per a variar un poc del sol i mar, dels quals tenim moltíssim la resta del any. Un matí inoblidable!

---

Feia una mica de vent, així que, vam decidir començar el passeig amb un bon herbero de la terra.



botellas de herbero en un bar de La Torre

DIFERENTS PERSPECTIVES DEL MERCAT

Ens vam perdre entre les parades del mercat,deixant-nos acariciar pel ténue sol del matí.









CARRERS I RACONS DEL POBLE







LA CASA ALTA

La construcció d'esta torre es va realitzar a finals de l'època musulmana (segles XII-XIII). Es tracta d'un conjunt fortificat medieval, per a la protecció dels habitants de l'Alqueria de Iri (anomenat pels conqueridors cristians com Torre de Maçanes). A l'any 2011, la Diputació d'Alacant, en col.laboració amb l'Ajuntament de La Torre de les Maçanes/Torremanzanas, va finalitzar la reconstrucció, condicionant-la per por visitar el seu interior. Val la pena veure-ho!














VOLTANTS DE L'ESGLÈSIA
Parròquia de Santa Ana








Foto de l'interior 

COMENÇA A NEVAR




SEGUEIX NEVANT...

Y SEGUEIX ...



Bella estampa de comiat. LA TORRE NEVADA


8 comentarios:

  1. Magnífico reportaje. La próxima vez te acompaño...

    ResponderEliminar
  2. Buenísimo blog!!
    La Torre tiene mucho encanto, y más con la nieve de primeros de febrero.
    muy buen trabajo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Pedro, por tu comentario. Es una población encantadora, y un rincón de la naturaleza precioso.

      Eliminar
  3. Un reportatge preciós i molt complet, heu de tornar en estiu o en primavera quan estàn els arbres florits, estarem encantats d'acompanyar-vos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, Sant Gregori, moltes gràcies per la teua opinió. Tornarem més endavant per a gaudir també de la primavera o de l'estiu. Una preciositat de lloc. Estarem en contacte. Una abraçada!

      Eliminar
  4. Hola,
    Buen reportaje y buena envidia me das. Respecto a las fotos las que mas me gustan son la de los pañuelos en la verja y la de la torre (¿de la iglesia?) enmarcada entre ruinas.
    ¿No haces reportaje de la parte gastronómica del recorrido? También sería muy interesante, je, je. tus lectores lo disfrutariamos sin engordar.
    Un saludo,

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, Juaco. Gracias por tu opinión. Sí, la torre es de la iglesia. Me alegra que te gusten. La parte gastronómica la dejamos para la próxima visita. Estáis invitados (a mirar las fotos, o a probar la comida. Eso sí, engordando en el segundo caso).

      Eliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...