lunes, 7 de mayo de 2012

Festes de Sant Gregori, 2012. LA TORRE DE LES MAÇANES

AHIR VAM ESTAR A LA TORRE DE LES MAÇANES, PER A GAUDIR EN DIRECTE DE LES SEUES FAMOSES FESTES DE SANT GREGORI I EL PA BENÏT.


Les festes es remunten a 1658, any en què el poble va ser alliberat d'una plaga de llagosta per intercessió del sant. Per aquest motiu se li ofereix el Pa Beneït, es tracta d'un pa beneït, d'uns 6-8 kg. de pes, realitzat artesanalment, adornat amb flors i fines teles brodades. Es posa sobre un "llibrell" que porten les "clavariesses" sobre els seus caps

A LES 9h., VA COMENÇAR EL CERCAVILA, DESPERTADA I VOLTEIG DE CAMPANES. I, DESPRÉS, UNA CHICOTETA PARAETA PERQUÈ LA BANDA DE MÚSICA ESMORSARA ABANS D'ARREPLEGAR A LES CLAVARIESSES -ANTIGAMENT, DONZELLES-.

UNA ESTIMADA VEÏNA DE LA VILA, MARI CARMEN HERNÁNDEZ, VA SER TAN AMABLE DE MOSTRAR-NOS EL PA PREPARAT PER A BENEIR-LO I LA SEUA ROBA DEL PA, AMB UN PRECIÓS BRODAT
LI ESTEM  MOLT AGRAÏTS!
DESPRÉS ENS VA ACOMPANYAR A LA CASA D'UNS FAMILIARS  ON ES VESTÍEN PER A L'OCASIÓ.  TOT UN MERAVELLÓS I METICULÓS RITUAL QUE  DUU SEGLES DE TRADICIÓ, PERQUÈ NO FALTE NI UN DETALL.AL VOLTANT DE LES 11h. VA COMENÇAR LA RECOLLIDA DE LES CLAVARIESSES EN LES SEUES CASES, ABILLADES JA AMB ELS VESTITS TÍPICS I EL PA EN EL CAP.
JA EN L'ESGLÉSIA, ELS PANS  DESCANSEN EN TAULES ALTES PER A SER BENEÏTS DURANT LA MISSA.I SI VOLEU CONÈIXER MÉS SOBRE LA HISTÒRIA D'ESTE POBLE TAN BONIC, NO DEIXEU D'ANAR-HI. US INVITEM A VISITAR L'EXPOSICIÓ QUE HI HA A LA CASA DE D'ALT SOBRE ELS COSTUMS DEL POBLE I ELS VESTITS ANTICS. 
Paisatge a La Torre


1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...